Belastingvoordeel bij investeren in huurwoningen (Gepubliceerd op 04/03/2020)

De « loi de Finances 2020 » heeft het « dispositif Denormandie » uitgebreid. Deze bepalingen zijn van kracht sinds 1 januari 2020.

De maatregel “Denormandie” maakt het mogelijk in aanmerking te komen voor belastingaftrek bij investeren in bepaalde huurwoningen die opgeknapt moeten worden. Het is de bedoeling dat hierdoor de oude woningen gerenoveerd worden. Dit is dus zowel een nuttige maatregel om te voorkomen dat woningen onbewoonbaar worden, als een mogelijkheid voor mensen die kunnen investeren om hier belastingvoordeel bij te hebben.

Het zal voortaan mogelijk zijn in 222 gemeentes die het label Coeur de ville hebben gekregen te investeren. De lijst van werkzaamheden die in aanmerking komen voor belastingaftrek is langer geworden. Het is voortaan bijvoorbeeld mogelijk de aftrek te krijgen als je het huis/appartement moderniseert. De mogelijkheid om van de maatregel te profiteren is verlengd tot 31 december 2022.

Om in aanmerking te komen voor de belastingaftrek moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

-          Een onroerende zaak kopen tussen 1 januari 2019 en 31 december 2022 in één van de steden die het label Coeur de ville hebben gekregen, zie  https://www.cohesion-territoires.gouv.fr/programme-action-coeur-de-ville

-          Werkzaamheden (laten) verrichten voor een bedrag van tenminste 25% van de koopprijs

-          Het huis/appartement daarna kaal verhuren voor een lange periode (6, 9 of 12 jaar)

-          tegen een niet te hoge prijs aan huishoudens met lage inkomens (met respect van dezelfde maximumbedragen van hoogte van huur en inkomen van de huurder als bij het “dispositif Pinel Neuf”)  

Kijk voor meer informatie op https://www.economie.gouv.fr/particuliers/reduction-impot-denormandie?xtor=ES-39-[BI_163_20200303]-20200303-[https://www.economie.gouv.fr/particuliers/reduction-impot-denormandie]